Darius Mažintas

Darius MAŽINTAS

Darius MAŽINTAS

“Darius Mažintas – jaunas, aktyviai koncertinėje veikloje pasireiškęs pianistas. Savo muzikalumu ir savita, įdomia interpretacija jau atkreipė mūsų klausytojų auditorijos dėmesį ir pripažinimą. Šis pianistas yra vertas ir tarptautinės publikos dėmesio.“      

Maestro, prof. S. Sondeckis, 2010 m.

 

Darius Mažintas yra vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų Lietuvoje, daugelio konkursų – „A. Rubinstein Competition“ Prancūzijoje (2003 m.), Tarptautinio Stasio Vainiūno konkurso Lietuvoje (2000 m.), „Konzerteum“ Graikijoje (1998 m.), „Citta di Senigalia“ Italijoje (1996 m.), „Virtuosi per musica di pianoforte“ Čekijoje (1995 m.), „Pietra Ligure“ Italijoje (1997 m.), bei daugelio kitų, laureatas, aktyviai koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų. Solinius rečitalius pianistas grojo JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rusijoje, Švedijoje, Olandijoje ir kt.

D. Mažintas solinius rečitalius taip pat grojo prestižiniuose festivaliuose: Aspen music festival (JAV), Westchester piano festival (JAV), Sommerakademie (Vokietija), Holland Music Sessions (Olandija).

2009 m. Darius Mažintas kartu su violončelininku Gleb Pyšniak dalyvavo prestižiniame festivalyje „Holland Music Sessions“ ir laimėjo programą „New Masters on Tour“, kuri suteikia teisę 2010 – 2011 m. sezone koncertuoti garsiausiose Europos salėse, tokiose kaip Amsterdamo Concertgebouw ir kt.

Šalia solinės veiklos, D. Mažintas taip pat nuolat atlieka kamerinę muziką. Atlikėjas grojo su Lietuvos kameriniu, Klaipėdos kameriniu orkestru, koncertavo su žymiausiu Lietuvos operos solistu prof. V. Noreika, viena garsiausių lietuvių operos solisčių S. Janušaite bei daugeliu kitų.

Pianisto repertuaras labai platus. Jis apima žymiausius Vakarų Europos bei rusų klasikų opusus: solo, koncertus ir kamerinės muzikos kompozicijas.

Greta koncertinės veiklos D. Mažintas vykdo šviečiamąją edukacinę veiklą. 2006 m. jis kartu su pianistu Kasparu Uinsku pristatė unikalią programą „Muzikinio paveldo pristatymas Vilniaus miesto mokyklose“, kurios metu moksleiviai buvo supažindinti su gyvai atliekamais klasikinės muzikos šedevrais. Programa susilaukė didelio pasisekimo ir Vilniaus moksleivių susidomėjimo. Per visą programos laikotarpį buvo aplankyta trisdešimt Vilniaus mokyklų, ir gyvai atliekamą klasikinę muziką išgirdo virš penkių tūkstančių moksleivių.

Darius Mažintas gimė 1982 m. Vilniuje. Nuo 1988 m. mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, 2000 m. baigė B. Dvariono muzikos mokyklą ir tų pačių metų rudenį tęsė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Veronikos Vitaitės klasėje. 2005 – 2006 atlikėjas stažavosi pasaulinio garso G. Verdi konservatorijoje Milane Italijoje. 2010 m. pianistas baigė meno aspirantūros studijas Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje ir įgijo meno licenciato laipsnį.

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą